Connect with us

Newsy

List otwarty do zarządów Chelsea Poland oraz True Blues Poland!

Gdy zaczynaliśmy tworzyć grupę, byliśmy świadkami kilku ‘starć’ pomiędzy członkami obu fanklubów. Postanowiliśmy więc, że chcemy uchronić naszą społeczność od tego wszystkiego, odcięliśmy się od obu tworów. Obiecaliśmy jednak, że gdy powstanie jedno, wielkie stowarzyszenie to chętnie je wesprzemy.

Stąd nasz apel do ludzi zarządzających oboma fanklubami. Połączmy się! Proponujemy to, abyśmy razem tworzyli wielką społeczność polskich fanów The Blues. Co proponujemy? Całkowitą reorganizację pracy każdej z trzech stron.

My możemy zaproponować portal, który odwiedza dziennie kilka tysięcy ludzi. Dajemy także fanpage, który ma już 12 tysięcy polubień, mamy również największą aktywną grupę polskich fanów The Blues. Chelsea Poland to wieloletnie doświadczenie i tradycje, chcielibyśmy czerpać z wiedzy tak zaprawionych w ‘bojach’ ludzi. True Blues natomiast to aktywni członkowie, częste zloty oraz spotkania. Zapraszamy więc oba stowarzyszenia do tego, aby działali wspólnie z nami pod jedną banderą. Nasza strona oraz grupa stanie się również waszym domem, gdzie wspólnie będziemy budować jedną społeczność, wy dacie nam struktury oraz doświadczenie, razem stworzymy trójnóg, który nigdy nie upadnie.

Chcemy aby każda ze stron czuła, że znaczy coś w tym sojuszu. Proponuję więc, aby nowym fanklubem rządziła osoba spoza redakcji czy zarządów obu stowarzyszeń. Proponuję aktywnego użytkownika grupy oraz członka True Blues, Tomasza Plenznera. Tomasz jeszt jednym z bardziej zaangażowanych działaczy w Warszawie, dlatego on mógłby pokierować tym wszystkim z centrum kraju. Mam nadzieję, że Tomasz zgodziłby się na to, by poprowadzić jedyny i największy fanklub Chelsea w historii naszego kraju. Dodatkowo, zarząd fanklubu byłby złożony z takiej samej ilości członków True Blues, Chelsea 24 News oraz Chelsea Poland. Proponuję po dwóch członków z każdej ze stron. Chcemy również, aby nowy zarząd wybrał nazwę dla nowopowstałego tworu.

Uważam, że powinniśmy razem pójść w stronę łączenia fanów, zamiast ciągle ze sobą walczyć. Połączmy swoje doświadczenie i różne atuty, by stworzyć coś fantastycznego

13 komentarzy